Zprávy

Jak nakupují zákazníci ve sportovní branži

25. června 2019

Sportovní branže vygenerovala v roce 2018 celkové tržby ve výši 174 miliard dolarů. Jaké jsou hlavní impulsy, které vedou u konzumentů k rozhodnutí o koupi, zkoumala studie provedená veletrhy ISPO u evropských zákazníků. Z celkového počtu 2783 sportovců z Německa, Itálie, Velké Británie a Francie udalo 79 % z nich, že sportuje alespoň dvakrát týdně. Dotazováno bylo 58% mužů, 42 % žen. Hlavním závěrem je, že volnočasoví sportovci jsou aktivní hlavně online a důležitým měřítkem jsou u nich nejrůznější ocenění.

Studie zkoumala hlavně faktory, které inspirují sportující veřejnost ke koupi nového vybavení, jak se zákazníci zaměřují na oceňované produkty, jak se nové vybavení odráží v jejich motivaci a který kanál upřednostňují při koupi nových výrobků. Zde důležitou roli hraje i nadále kamenný prodej – 41 % dotazovaných získalo svůj poslední oceněný produkt právě tam. Online nákupy provedlo 31 % dotazovaných, na svém mobilním přístroji nakoupilo 15 % zákazníků.

Velkou pomocí při orientaci na trhu a rozhodnutí ke koupi hrají u zákazníků ocenění a visačky s technickým vybavením. Celkem 81 % zákazníků udalo, že tato ocenění a označení jsou impulsem ke koupi. Téměř polovina z dotazovaných se oceněním produktů nechává silně ovlivňovat. U 13 % hrají ocenění důležitou roli. Relevance ocenění a speciálních visaček ve sportovním sektoru značně vzrostla. Významnou roli hraje také doporučení od přátel.

Dalším významným faktorem při koupi je trvanlivost produktů, kterou považují jako důležité hledisko tři čtvrtiny dotazovaných. Dále následují možnost jednoduché opravy a možnost získání náhradních dílů. Z toho vyplývá, že zákazníci chtějí vybavení nejen na jednu sezónu. Při rozhodnutí o koupi zohledňují také použití přírodních materiálů, chemických látek, ochranu zvířat, možnost recyklace či výroby z recyklovaných materiálů nebo dodržování pracovních podmínek při výrobě.

Zajímavé hledisko u cílové skupiny aktivních sportovců je jejich vysoká aktivita na sociálních sítích. 60 % z nich se informuje na novinky a trendy přes sociální média, tak jsou více než dvojnásobně aktivnější než průměrný zákazník. Jen 23 % z nich si „nechává radit“ od odborných magazínů. 16 % z nich se nechává ovlivňovat ambasadory značky a profesionálními sportovci. Ale téměř třetina dotazovaných získává informace na sportovních blozích.