Zprávy

Jediným majitelem značky sportovních nápojů BodyArmor je Coca-Cola

12. listopadu 2021

Společnost Coca-Cola získala do svého portfolia 100 % podíl u výrobce sportovních nápojů BodyArmor za 5,6 miliardy dolarů. Jedná se o nejvyšší částku, kterou americká firma investovala do nákupu jiné značky. Dosud se tímto titulem honosila akvizice britského řetězce Costa Coffee v roce 2019, kterého Coca-Cola získala za 5,1 miliardy dolarů.

U BodyArmor držela Coca-Cola 15% podíl již od roku 2018. Jednalo se u druhý největší podíl. Třetím podle výše podílu byla basketbalová legenda Kobe Bryant, který do značky investoval v roce 2013. Za jeho podíl bude nyní vyplaceno 400 milionů dolarů. Vedení firmy neustále oceňuje vizi a víru Kobeho Bryanta, bez kterých by značka nedosáhla takových úspěchů.

Majiteli dalších podílů byli hvězda NBA Klay Thompson, čtyřnásobný šampion ze Super Bowlu Rob Gronkowski nebo golfista Dustin Johnson. Do značky investovali i další sportovci z NFL, MLB, WNBA nebo seriálu Nascar.

BodyArmor byl založen v roce 2011 a v současnosti je druhou největší značkou v kategorii sportovních nápojů v USA. Coca-Cola předpokládá, že tržby BodyArmor se v letošním roce zvýší o 50 % a dosáhnou 1,4 miliardy dolarů.