Zprávy

Jürgen Klopp bude tváří Adidasu

17. září 2020

Jürgen Klopp, který je hlavním trenérem FC Liverpool, se stal ambasadorem firmy Adidas. 53letý trenér dosud vystupoval ve značce New Balance. Bývalý německý fotbalista a šéftrenér klubů FSV Mainz 05, Borussia Dortmund a FC Liverpool se stal dalším z řady známých osobností z oblasti fotbalu, kteří jsou tváří jmenované značky. Mezi další patří například Mo Salah, Manuel Neuer, Philipp Lahm, Lionel Messi nebo Serge Gnabry.

Klopp bude v budoucnu k vidění v globálních reklamních kampaních značky. Podle CEO Adidasu Kaspera Rorsteda spojuje firmu i německého trenéra vášeň pro fotbal a snaha o co nejvyšší výkon. Přesto podle jeho slov zůstal trenér „víc než normálním člověkem“, je „originálem a kultovní osobou.“ Pro Kloppa, který sám sebe označil jako dlouhodobého fanouška tří pruhů, představuje firma dlouhou a hlubokou tradici ve sportu.

Od dubna 2017 byl Klopp pod smlouvou s americkou firmou New Balance, stejně jako jeho tým FC Liverpool. Poté, co klub změnil sponzora na Nike, rozhodl se Klopp také pro změnu dodavatele oblečení. Německý trenér patří k nejúspěšnějším reklamním tvářím německého sportu. V roce 2019 se stal tváří bavorského pivovaru Erdinger, reklamu dělá i výrobci automobilů Opel. Kolik za svou spolupráci s Adidasem dostane, není dosud známo.