Zprávy

Kappa sponzoruje platformu pro ženský fotbal

15. dubna 2024

Sportovní značka Kappa se stala technickým sponzorem organizace WomanGoal, která se označuje za první mezinárodní platformu vytvořenou na podporu ženského fotbalu a specializuje se na nábor talentů, školení, vytváření aktiv a budování podnikání v ženském fotbale na globální úrovni.

WomanGoal se snaží vylepšit "místní a mezinárodní image značky ženských fotbalových klubů, lig, federací a hráček", poskytuje jim tréninkové programy a vyhledává hráčky pro hlavní ženské fotbalové ligy. Jak také uvádí, poskytuje poradenství a profesionalizaci - a to prostřednictvím čtyř divizí: WG_Sports Management, WG_Studio, WG_Agency a WG_Academy.

Společnost působí v rámci Sportovní nadace mládeže a Universo Mujer III, dvou programů řízených Nejvyšší radou pro sport španělské vlády. Je také součástí španělské společnosti T3N Sport & Investment, která zase stojí za ESC LaLiga & NBA. Jedná se o jakési tréninkové hřiště a školu, která se nachází asi 20 minut od Madridu, a věnuje se osobnímu a profesnímu rozvoji sportovců.