Zprávy

Kelly Slater představil udržitelnou kolekci obuvi

27. června 2023

Jedenáctinásobný mistr světa v surfování Kelly Slater představil novou, udržitelnou kolekci obuvi pod značkou KLLY, která je inspirovaná Slaterovou kariérou. Prvním modelem z kolekce jsou pantofle žabky s názvem New Moon. Obuv je vyrobena z recyklovaných materiálů a používá technologii BLOOM z řas. Inspirací pro design sloužil vztah mezi měsícem a oceánem. Svrchní část podrážky odráží měsíční povrch, zatímco spodní část představuje vyobrazení krunýře želvy. Jako surfaře a ochránce přírody Slatera vždy fascinovalo, jak gravitační síla Měsíce vytváří v oceánu příliv a odliv a také jaký mají k Měsíci zvláštní vztah želvy.

Během své více než třicetileté kariéry Slater zpochybňoval etiku a udržitelnost výrobků a oblečení, které používal během závodů i mimo ně. To ho inspirovalo k vybudování obchodní a investiční platformy zaměřené na udržitelnost a wellness. V roce 2014 Slater založil Outerknown, značku udržitelného oblečení s tématem "Pro lidi a planetu", a Firewire Surfboards, platformu udržitelných surfových prken. Vytvořil také společnost Slater Designs, která prezentuje návrhy, jež vytvořil s legendárními tvůrci surfových prken, a jeho nejnovější produkt Endorfins, ploutve pro surfová prkna vyrobené z udržitelných materiálů.

V roce 2015 Slater založil společnost Kelly Slater Wave Company (KSWC), známou také jako Surf Ranch, která vyrábí nejsilnější umělé vlny na světě. Mimo vlastní obchodní platformu Slater spolupracuje s různými mezinárodními značkami a vybral miliony dolarů pro mnoho charitativních organizací.