Zprávy

Kobe Bryant je spolumajitelem značky BodyArmor

10. září 2018

Společnost Coca-Cola koupila minoritní podíl ve firmě vyrábějící sportovní nápoje BodyArmor. Součástí smlouvy je i opce na odkup zbylého podílu v budoucnosti. Finanční podmínky nebyly zveřejněny, ale odhaduje se, že původní investice se zhodnotily majitelům již třicetkrát. Coca-Cola plánuje zvýšit produkci a rozšířit distribuci.

Majitelem značky spolu s dalšími investory je i bývalá hvězda basketbalu Kobe Bryant, který do firmy vložil 6 milionů dolarů poté, co se stal před 4 a půl lety stal majitelem 10% podílu. Značka měla za cíl stát se konkurenčním nápojem ke Gatorade, který vyrábí Pepsi. Hodnota Bryantova podílu se nyní odhaduje na 200 milionů dolarů. Tržby ve firmě se letos odhadují na 400 milionů dolarů.

Bryant investoval i do jiných projektů prostřednictví své společnosti Kobe Inc. V současnosti je v BodyArmor čtvrtým největším investorem. V roce 2011, když firma byla založena, měli v ní své podíly i někteří další sportovci – basketbalista James Harden, baseballista Mike Trout, hvězdy NFL Andrew Luck, Rob Gronkowski a Richard Sherman, golfista Dustin Johnson, fotbalista Sydney Leroux Dwyer nebo basketbalistka Diggins-Smith. Sportovci jsou zapojeni do procesu inovací, marketingu, reklamních kampaní a dokonce i prodeje. A protože do značky investovali, chtějí vidět její úspěch. Spoluzakladatel značky Repole říká, že plánem je, aby se BodyArmor stalo v  USA do roku 2025 značkou nejlepšího sportovního nápoje.