Zprávy

Konec závodní kariéry u sjezdových lyžařů

14. dubna 2018

Se svou závodní kariérou se po této sezóně loučí několik alpských lyžařů a lyžařek. Jednou z nich je 34letá italská závodnice Manuela Moelgg, která startovala ve 283 závodech světového poháru a získala 14 umístění na stupních vítězů. S 399 starty v závodech světového poháru, 36 umístěními na stupních vítězů a například 4 medailemi ze zimních olympiád ukončuje svou kariéru také americká lyžařka Julia Mancuso.

Na svazích ve světovém poháru se již neobjeví slovenská závodnice Veronika Velez-Zuzulová (30 umístění na stupních vítězů), Rakušanka Michaela Kirchgasser (17 umístění na stupních vítězů) ani švédská lyžařka Maria Pietilae Holmner. Ta však zůstává v organizačním týmu pro přípravu mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve švédském Åre. "Bílý cirkus" opouští po této sezóně také Švýcarka Denise Feieraben a rakouská lyžařka Carmen Thalmann.

Mezi dalšími, kteří ukončili svou závodní kariéru, jsou francouzský závodník Guillermo Fayed, Italové Florian Eisath, Patrick Thaler, Slovinec Andrej Sport  nebo Američan Tim Jitloff.