Zprávy

La Liga hlásí 100 milionů fanoušků na sociálních sítích

17. ledna 2020

Španělská fotbalová La Liga ohlásila, že překonala hranici 100 milionů fanoušků na svých sociálních platformách. Na konci sezóny  2013/14 se jednalo o 3,9 milionů. Průměrný denní sledovanost činí v současnosti 47 tisíc fanoušků. Liga má profily na 12 různých platformách včetně nejznámějších, jako jsou Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, Twitter – kde má 11účtů včetně e-sportového profilu. Celkem zasahuje fanoušky v 15 světových jazycích.

La Liga je také přítomna na 4 platformách v Číně - Weibo, WeChat, Douyin a Toutiao, dvou v Rusku (OK a VKontakte), přes komunikační aplikaci Line je populární v Japonsku, Thajsku a v Indonésii.

La Liga, která se začala digitálně propagovat od roku 2013, dosáhla mezitím několika významných mezníků. V roce 2018 podepsala smlouvu se společností Facebook na živé vysílání všech zápasů La Ligy pro Indii. V témže roce také překonala Premier League a NBA v počtu fanoušků na Facebooku. Jako první dosáhla španělská liga pěti milionů odběratelů na svém kanálu YouTube.

Ve Španělsku má La Liga kolem sedmi milionů followerů. Velké množství jich pochází z Indonésie (5,2 milionů), z Indie (5,1 milionů), Mexika (5 milionů), Brazílie (4,7 milionů) a po čtyřech milionech z Číny a Egypta.