Zprávy

Le Coq Sportif bude vyrábět oblečení pro olympioniky až do roku 2024

11. března 2020

Le Coq Sportif získal od organizátorů letních olympijských a paralympijských her v Paříži v roce 2024 práva na zhotovení oficiálního oblečení francouzských sportovců. Kolekce závodního a reprezentačního oblečení budou určeny pro zástupce 32 sportovních federací a 22 paralympijských fedrací. Oblečení francouzské firmy použijí sportovci na zahajovací a závěrečný ceremoniál, na předávání medailí, na pobyt v olympijské vesničce, určeno je rovněž pro funkcionáře a doprovod.

Smlouva s Le Coq Sportif zahrnuje také výrobu obleční pro celé období 2021-2024 včetně zimní olympiády v Pekingu 2022 a olympiády mládeže v Dakaru v témže roce. Firma se rovněž stane prémiových partnerem francouzského olympijského a paralympijského týmu a partnerem olympiády v Paříži 2024, může tak vyrábět a prodávat licencované výrobky spjaté s touto akcí.

Le Coq Sportif již dodával oficiální oblečení pro sportovce olympijského týmu mez lety 1912 a 1972, poté tuto úlohu převzal do roku 2012 Adidas. Pro brazilskou olympiádu v Riu oblečení vyráběl Asics, pro letošní olympádu Asics a Mizuno. Basketbalisté budou však mít na sobě v Japonsku oblečení značky Jordan.