Zprávy

Longines ocenil vítěze v juniorských kategoriích

2. dubna 2018

Dlouhodobý partner lyžařské federace FIS pro měření času a zpracovní dat Longines pořádal pátý ročník Longines Future Ski Champions race pro závodníky pod 16 let. Závodu ve švédském Åre se zúčastnilo 12 nejlepších mužských závodníků a byl součástí finále světového poháru. Dvoukolové závody v obřím slalomu vyhrál italský junior Lorenzo Thomas Bini, na druhém místě se umístil Francouz Benjamin Hoareau a třetí příčku obsadil domácí závodník Anton Rösnäs.

Bini svým vítězstvím získal titul Longines Future Ski Champion, křišťálový glóbus se jmény všech předchozích vítězů a samozřejmě hodinky Longines. Díky vítězství italského závodníky dostala finanční odměnu i italská lyžařská federace, která ji musí investovat na podporu svých juniorských závodníků. Celá akce se konala pod patronátem ambasadorů značky Aksela Lunda Svindala a Mikaely Shiffrin.

Švýcarská značka rovněž ocenila sourozence Mélanie a Loïca Meillarovy, kteří se stali nejlepšími závodníky pod 21 let v ženské kategorii a pod 23 let v mužské kategorii.