Zprávy

Lyžařská oblast Nassfeld rozšířila lanovky, sjezdovky i možnosti ubytování

Investice ve výši přes 23 miliónů eur, 20 hektarů plochy sjezdovek navíc, nová šestimístná lanovka podle nejmodernějších standardů, výstavba zařízení pro umělé zasněžování, navýšení množství komfortních ubytovacích kapacit. To vše jsou novinky pro letošní zimní sezónu ve středisku Nassfeld, které je jedním z TOP 10 lyžařských oblastí Rakouska, v němž se největší důraz klade na technický pokrok, bezpečnost a pohodlí.

Nová lanovka "Rudnigsattelbahn" byla uvedena do provozu na konci listopadu a nahradí dva dosavadní vleky. Ochrannými kryty proti špatnému počasí byla dovybavena šestimístná lanovka Mössernbahn "Warm Up". Sjezdovky byly rozšířeny v součtu o dalších 20 ha plochy. Celková plocha sjezdových tratí v Nassfeldu je nyní 300 ha. Lyžařská oblast Nassfeld se může teď pochlubit 110 km sjezdovek a 30 lanovkami a vleky. Celkem bylo do sjezdovek a vleků investováno 12 miliónů eur.

11 miliónů eur bylo investováno také do oblastí mimo sjezdovky. Přímo v lyžařském areálu byl otevřen nový hotel a rozšířila se i kapacita lůžek v jiných typech ubytování.