Zprávy

Lyže Elan Amphibio 16 Ti2 Fusion získaly zlatou medaili ISPO 2015

Porota sportovního veletrhu ISPO opět ocenila inovativního ducha firmy Elan. Lyže Amphibio 16 Ti2 Fusion získaly zlatou medaili ISPO 2015 v kategorii „Lyže pro jízdu na sjezdovce“. Elan se tak stal jedinou značkou, která již třetí rok po sobě vyhrála cenu veletrhu ISPO za sjezdové lyže.

V roce 2013 získal Elan medaili ISPO za model Delight, nejlehčí dámskou lyži na světě. V roce 2014 získal Elan zlatou medaili ISPO za sadu juniorských lyží a bot U-Flex, které díky větší pružnosti usnadňují dětem učení. Letos byly zlatou medailí ISPO oceněny lyže Elan Amphibio 16 Ti2 Fusion jako nejlepší univerzální sjezdové lyže.

Elan se etabloval jako inovátor lyžařských technologií a již několik let určuje lyžařské trendy. V posledním desetiletí značka získala více než 35 mezinárodních ocenění za design, inovace a technologie. Elan dvakrát po sobě obdržel titul Nejinovativnější značka sportovního vybavení, kterou udílí německá organizace Plus X Award. Dalšími oceněními je několik cen za design: Red Dot Design Award, Product Design Award, Good Design Award a další.

Model Elan Amphibio 16Ti Fusion je vybaven revoluční technologií Amphibio 4D, díky níž je jednou z nejlepších a nejmodernějších univerzálních sjezdových lyží na trhu. Tato inovace vyvinutá oddělením výzkumu a vývoje firmy Elan je vylepšením oceňované technologie Amphibio, která kombinuje profily camber a rocker na jedné lyži. Profil camber zaručuje lepší přilnavost hran, zatímco rocker umožňuje lyžaři dělat rychlejší oblouky. Technologie Amphibio 4D je založena na rozdílné konstrukci přední a zadní části lyže: konvexně tvarovaná přední část lyže umožňuje lepší nasazení oblouku, zatímco konkávně tvarovaná zadní část zaručuje dynamický výjezd z oblouku. U lyží s touto konstrukcí je použit dvojitě tvarovaný titan, který zlepšuje torzní stabilitu a výrazně snižuje hmotnost lyže.

Díky všem těmto vlastnostem je Amphibio 16 Ti2 Fusion skvělou lyží pro jízdu na upravených svazích za všech sněhových podmínek. Výborně se hodí pro dynamické slalomové oblouky nebo dlouhé oblouky typické pro obří slalom. Elegantní design tohoto modelu se vyznačuje černou barvou a upoutá pozornost zelenými hranami.

Veletrh ISPO je jedním z nejvýznamnějších veletrhů sportovního zboží a služeb na světě. Každoročně se ho účastní více než 2560 vystavovatelů z celého světa, kteří prezentují své nejnovější produkty v kategoriích Outdoor, Ski, Action, Performance Sports, Textrends, Sourcing a Health & Fitness. Porota veletrhu ISPO každý rok vybírá vítěze v různých kategoriích a ocenění ISPO Award se stalo prestižní a respektovanou cenou mezi výrobci sportovního vybavení.