Zprávy

Lyžování v České republice mírně zdraží

6. listopadu 2017

Lyžování na horách v letošní sezoně mírně podraží. Ceny skipasů v pětadvaceti největších lyžařských areálech, které tvoří většinu trhu, stoupnou v zimě v průměru o přibližně dvě procenta. Průměrná cena jednodenního skipasu v hlavní sezoně vyjde na 580 korun pro dospělého a 410 korun pro dítě. Proti loňsku tak zdraží přibližně o desetikorunu.

Informovala o tom Asociace horských středisek. Lyžařské areály investovaly před letošní zimou přes 700 milionů korun, o 200 milionů víc než o rok dříve. Mezi nejvýznamnější investice patří pět nových lanovek mimo jiné ve Špindlerově Mlýně, SkiResortu Černá hora-Pec či v Deštném.

Ve Skiareálu Špindlerův Mlýn vyrostla čtyřsedačková lanovka v úseku Horní Mísečky - Medvědín. Sjezdová trať na Horních Mísečkách se prodloužila a rozšířila. Celkem investice dosáhla 130 milionů korun.

V krkonošském Černém dole byla vyměněna třísedačková lanovka za delší čtyřsedačkovou, prodloužení se dočkaly i přilehlé sjezdovky. V Peci pod Sněžkou bude nová sjezdovka do Javořího Dolu v délce 600 metrů. Celkem Skiresort Černá hora-Pec investoval 100 milionů korun.

Areál na Lipně investoval 45 milionů korun hlavně do zvýšení bezpečnosti na sjezdovkách, nového zasněžování, strojního vybavení a do Fun parku a Snow parku. V Deštném přibyla lanovka v areálu Marta II. Na Klínovci je 15 nových sněhových děl. Řada areálů modernizovala také související infrastrukturu. Rozšiřovala například parkoviště a renovovala restaurace u sjezdovek. 

Zdroj: idnes.cz