Zprávy

Magnus Carlsen je globálním ambasadorem sázkové společnosti

6. února 2020

Nejlepší hráč šachu na světě a šachový mist světa Magnus Carlsen byl jmenován globálním ambasadorem společnosti Unibet. Jeho smlouva s touto sázkovou společností platí do roku 2021 a má hodnotu 4 miliony NOK (9,816 milionů korun), nyní je však kvůli regulaci sázení v Norsku pod drobnohledem norských úřadů.

Unibet se u šachu angažuje od roku 2014, kdy se stal první sázkovou společností nabízející sázky naživo a také sponzorem norského šachového turnaje Supertournament. Nyní se stává Unibet ještě osobním sponzorem Carlsena, který je členem šachového klubu Offerspill. V Norsku je sponzorování šachových akcí dovolenou pouze sázkové společnosti vlastněné státem. Unibet toto nařízení obchází tím, že na soutěži nemá logo. Zároveň usilovně lobuje za změny v zákonech, které podporuje ještě nabídkou lukrativní smlouvy na sponzoring Norské šachové federace.

29letý Carlsen změny podporuje, vystoupil z federace a založil svůj vlastní šachový klub, což se setkalo s velkou nevolí členů federace. Očekává se však, že jeho smlouva s Unibetem bude schválena, protože se jedná o globální partnerství ne o reklamu Unibetu v Norsku.