Zprávy

Marcel Hirscher

20. února 2018

Slalomový specialista Marcel Hirscher, který si z probíhající olympiády zatím odváží dvě zlaté medaile z kombinace a obřího slalomu, dominuje závodům světového poháru již několik let. Šestkrát v řadě se stal celkovým vítězem světového poháru ve sjezdovém lyžování. Za svou kariéru vyhrál také čtyřikrát hodnocení ve slalomu a v obřím slalomu. Na začátku sezóny dostal cenu Evropského sportovce za rok 2017 udělovanou Mezinárodním olympijským výborem. Na olympiádě v Soči získal „jen“ jednu stříbrnou medaili.

Loni během letního tréninku si přivodil zlomeninu kotníku, na svahy se však dokázal vrátit již během listopadu. Na Instagramu má 358 tisíc příznivců, na Facebooku 556 tisíc. Tím také patří k největším hvězdám sportovního světa. Úplně nejvíc příznivců má fotbalista Cristiano Ronaldo – více než 122 milionů. U sportovkyň vládne žebříčku korejská krasobruslařka Yu-Na Kim s téměř třemi miliony fanoušků.

K jeho hlavním sponzorům patří Atomic (lyžařské vybavení), Raiffeisen, Audi, Komperdell (hole), Energiapura, Picker, Salzburger Land, Under Armour a Red Bull. Za sezónu 2016/2017 si vydělal jen na závodech 528 879 CHF. Jeho odhadované roční příjmy jsou ve výši 2 milionů eur. Je největší sportovní hvězdou Rakouska.