Zprávy

Martes Sport rozšiřuje svou prodejní síť

30. listopadu 2023

Kapitálová skupina Martes Sport, která provozuje stejnojmenné sportovní prodejny v Polsku, Čechách i Rumunsku, se neustále rozvíjí, přizpůsobuje se měnícím se trendům a preferencím zákazníků. Firma se zaměřuje na udržitelnost, usiluje o udržitelné postupy ve výrobě a prodeji, což je pro ekologicky uvědomělé zákazníky stále důležitější faktor. Jen v roce 2023 proběhla ve více než 100 provozovaných prodejnách Martes Sport kompletní výměna a vylepšení systému osvětlení splňující nejnáročnější standardy z hlediska úspory energie.

Konec letošního roku je pro společnost Martes Sport velmi rušným obdobím. V následujících 30 dnech otevře Martes Sport v Polsku 10 nových maloobchodních prodejen ve městech Grodzisk Wielkopolski, Przasnysz, Olkusz, Elbląg, Gostynin, Kępno, Ostróda, Połaniec, Myszków, Wąbrzeźno nebo v Rumunsku ve městě Sibiu. Na konci roku 2023 bude mít síť kamenných prodejen Martes Sport celkem 376 provozoven v Polsku, České republice a Rumunsku, zároveň probíhají jednání o rozšíření působení skupiny i na další trhy. Martes Sport navíc rozšíří a kompletně zmodernizuje dalších 6 prodejních míst, mezi nimi jsou Galeria Katowicka, Bonarka Kraków, Ferio Wawer, Warszawa Janki, Żary Stop Shop a Cuprum Lubin.

Martes Sport aktuálně také hledá prostory o velikosti 1500 až 4000 m2 v obchodních centrech v největších městech, ve kterých hodlá otevřít své největší a nejmodernější prodejny, a neustále tak poskytovat svým zákazníkům co nejširší možnou nabídku. Zvětšení prodejní plochy dává řetězci větší flexibilitu přidáním nových kategorií produktů nebo přizpůsobením prostoru sezónním nabídkám. Zákazníky by měly prodejny oslovovat snadným přístupem, širokou nabídkou a zároveň vytvářet synergii s dynamicky se rozvíjejícím prodejem v e-commerce kanálu v rámci služby Click&Collect. 

Stávající online platformy: martessport.eu, fitanu.com, sklepiguana.pl dostanou významnou podporu na začátku roku 2024 prostřednictvím nového automatizovaného skladu, který se pro ně v současné době připravuje. Bude to další milník ve vývoji společnosti k dosažení ještě lepší synergie a optimalizace prodeje v budoucnu s využitím téměř čtyř stovek stacionárních maloobchodních prodejen ve sportovním průmyslu na jedné straně a efektivně fungující platformy elektronického obchodování na straně druhé.