Zprávy

Martin Fourcade

21. února 2018

Francouzský biatlonový král Martin Fourcade plánoval před olympijskými hrami rozšíření své medailové kolekce. Zatím se mu to podařilo třikrát – získal zlato ze závodů s hromadným startem, ve stíhačce a ve smíšené štafetě. Při úvodním ceremoniálu byl vlajkonošem francouzské výpravy.

V minulé sezóně slavil 14 vítězství ve 26 závodech světového poháru, pošesté za sebou vyhrál celkové hodnocení světového poháru a k tomu všechny malé glóby za hodnocení v jednotlivých disciplínách. Při loňském mistrovství světa získal 5 medailí, z toho jednu zlatou. Celkem jedenáctkrát se stal mistrem světa.

Na Instagramu ho sleduje 231 tisíc příznivců, na Facebooku má přes 400 tisíc followerů. Je hrdým otcem dvou malých dcer.

K jeho hlavním sponzorům patří firma Rossignol, pro kterou je jedním z nejdůležitějších sportovců. Dalšími prémiovými sponzory jsou Adidas, Somfy, BMW, Entremont a MGEN. Na biatlonové scéně patří Fourcade k nejlépe vydělávajícím sportovcům. Jen v odměnách při závodech dostal 342 tisíc eur, jeho celkové příjmy se odhadují na 1,5 milionů eur.