Zprávy

Milán se stane prvním wellness městem

14. ledna 2024

Zakladatel a prezident společnosti Technogym Nerio Alessandri chce z Milána udělat první wellness město, jak uvedl v rozhovoru pro Corriere della Sera. V roce 2003 Alessandri založil nadaci Wellness Foundation, která podporuje vědecký výzkum, zdravotní vzdělávání a kulturu wellness. V roce 2003 nadace zahájila projekt nazvaný "Wellness Valley", jehož cílem je vytvořit z Romagny "první oblast znalostí a kultury v oblasti wellness a dobré kvality života". Alessandri nyní plánuje přenést tento koncept do Milána, kde nadace Wellness právě otevřela novou kancelář.

Milán je symbolické město, které udává trendy pro zbytek země, řekl Alessandri. Město hostilo Expo 2015 a bude hostit zimní olympijské hry v roce 2026. Podle Alessandriho by se na projektu mohlo podílet více odvětví, od módy, potravinářství a fitness až po cestovní ruch, umění a vědu.

V roce 2014 se region Emilia-Romagna díky spolupráci s nadací Wellness Foundation stal prvním italským regionem, který zařadil fyzické cvičení mezi terapie předepisované pro prevenci a léčbu závažných chronických onemocnění. Alessandri založil společnost Technogym v roce 1983 ve svých 22 letech společně se svým bratrem Pierluigim. První posilovací zařízení společnosti navrhl a vyrobil doma v garáži ve městě Cesena. V roce 2001 obdržel Nerio Alessandri od prezidenta Italské republiky Řád za zásluhy o práci a stal se tak nejmladším podnikatelem, kterému se této pocty dostalo.

Společnost Technogym vykázala za první čtvrtletí roku 2023 konsolidované tržby ve výši 175 milionů eur, což představuje 15,2% nárůst oproti stejnému období roku 2022. Fitness vybavení a digitální technologie pro fitness, sport a zdraví společnosti Technogym se používají ve více než 100 zemích.