Zprávy

Milano Cortina 2026 bude za necelé dva roky

29. března 2024

Milano Cortina 2026 oslavilo 6. února dva roky do zahájení zimních olympijských her. Uskutečnila se řada sportovních a kulturních aktivit, které zapojily italskou mládež a pomohou utvářet příští ročník zimních her. Jejich součástí byl také první "Týden zimních her". Program, který společně vytvořily organizační výbor a italské ministerstvo školství za podpory italských národních olympijských a paralympijských výborů, nabídl mladým lidem možnost účastnit se aktivit, které zdůrazňují výchovnou hodnotu sportu. Prostřednictvím škol a mládežnických skupin na všech úrovních se ho zúčastnily všechny italské regiony. Očekávalo se, že díky více než 700 subjektům, které se k iniciativě přihlásily, osloví tento týden více než 220 000 mladých lidí. 

Přesně dva roky před zahájením her v Milano/Cortina 2026 byla v historickém muzeu Le Gallerie v Trentu, v jednom z hostitelských regionů her, otevřena výstava s tematikou zimních sportů. "Rekordy" - první ze tří poutavých výstav v rámci tříletého projektu "Propojení kruhů" - se zaměří na příběh zimních olympijských a paralympijských her prostřednictvím vývoje sportovních disciplín. Výstava vznikla ve spolupráci s organizačním výborem her a za podpory Olympijského muzea v Lausanne.

Příští ročník zimních olympijských her je naplánován na 6. až 22. února 2026, paralympijské hry se budou konat 6.-15. března 2026.