Zprávy

Miroslav Pelta se hodlá vzdát majoritního podílu v jabloneckém fotbalovém klubu

Fotbalový Jablonec brzy projde výraznými změnami. Jeho šéf a zároveň předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Miroslav Pelta nedávno prohlásil, že plánuje přivést do klubu nového předsedu představenstva, který se poté stane i majoritním vlastníkem. "Bude to ve dvou krocích, nejprve přijde nový předseda, a až se aklimatizuje v klubu, stane se i majoritním vlastníkem. Má na to dostatečný ekonomický potenciál. Pro mě už zůstane Jablonec jen srdeční záležitostí," uvedl Pelta.

Důvodem je podle něj především to, že jako předseda českého fotbalového svazu má spoustu povinností. "Cítím se pracovně přetížen. Jsem navíc i v mezinárodních organizacích UEFA i FIFA a nezvládám všechno, takže tuhle změnu uvítám," dodal. K jeho rozhodnutí přispěla i vlna kritiky médií a veřejnosti po kontroverzní jablonecké remíze s Příbramí v posledním kole ligy, která potřebovala k záchraně bod a také ho získala po remíze 0:0.

"Velmi se mě to dotklo, protože kdo mě zná, ví, že bych nikdy neudělal nic proti svému klubu, vždy jsem chtěl zápasy vyhrát. Okolnosti posledních dnů tak ve mně dozrály k tomu, že do Jablonce v každém případě přijde nový předseda a prezident klubu, to by mělo přispět k větší důvěře ze strany fanoušků," věří Pelta.

Na úplný ústup z jabloneckého klubu to ale zatím nevypadá. "Nechci teď lhát a tvrdit, že nebudu v budoucnu Jablonci nějak pomáhat například se sháněním prostředků, ale majoritním akcionářem bude někdo jiný," řekl.

Zdroj: ihned.cz