Zprávy

Mistrovství Formule E obdrželo certifikaci ISO

25. ledna 2020

Šampionát ABB FIA Formule E je jediným seriálem závodů, který disponují certifikací ISO 20121. Ta určuje mezinárodní standardy pro udržitelné procesy u akcí. Certifikát byl zaveden krátce po olympijských hrách 2012. Kromě mistrovství Formule E se tímto certifikátem honosí i Olympijské hry v Riu v roce 2016, Mistrovství Evropy ve Francii 2016 nebo French Open v Paříži.

Formule E přichází každoročně s novými nápady a inovacemi, které přispívají ke zlepšování celého ekosystému a snižují množství odpadu. Kromě toho je misí Formulí E urychlit zavedení elektrovozů a tak snížit znečištění ovzduší, které představuje v dnešní době největší riziko pro lidské zdraví. Podle nejnovějších údajů Světové zdravotnické organizace zemře na znečištění ovzduší každým rokem 8 milionů lidí.

Formule E zavedla program na ochranu životního prostředí, díky kterému zmenšuje spotřebu jednorázových plastů, ale zároveň také zlepšuje informovanost návštěvníků o optimálním zpracování odpadu. ABB FIA Formule E spolupracuje také s dodavateli a partnery na vývoji udržitelných řešení a jejich integraci do výrobních procesů.

Například firma Umicore se stará o zpracování použitých baterií, firma CSM Live má na starosti udržitelné značení na závodní trati, kde používá recyklovatelný materiál bez použití plastů.