Zprávy

Mládežnický sport dostal letos od loterií více než loni

Na sport mládeže poslaly tuzemské loterijní firmy během prvních třech čtvrtletí letošního roku výrazně vyšší částku než loni. Českému olympijskému výboru (ČOV), který prostředky sázkových kanceláří a dalších firem rozděluje, přišlo do září na účty téměř 380 milionů korun, což je o třetinu více než ve stejném období loňského roku.

Ačkoli samotné firmy hlásí díky on-line sázení meziroční nárůst tržeb, a tedy i daní, z nichž si odvody odečítají, výbor zůstává v odhadech částky za celý letošní rok střízlivý. „Rádi bychom se dostali alespoň na stejnou částku jako v roce 2014, přes 440 milionů, což se, věříme, podaří,“ uvedl šéf ČOV Jiří Kejval.

Možnost odvést čtvrtinu ze své loterijní daně místo státu na sport mládeže mají loterijní a sázkové společnosti od loňska. Jedinou a zásadní podmínkou je, aby směřovaly do mládežnického sportu. Výbor doufá, že to tak zůstane. „Juniorský sport je u nás tragicky podfinancovaný. Ceníme si proto toho, že loterijní společnosti už druhým rokem využívají možnosti dané legislativou a část svých odvodů směřují právě na sportování mládeže,“ uvedl Kejval.

Zdroj. e15.cz