Zprávy

MLB používá moderní technologie pro registraci vstupenek

4. listopadu 2023

Baseballová liga Major League Baseball (MLB) testuje technologii rozpoznávání obličeje, která by umožnila fanouškům se vstupenkou vstoupit na jakýkoli baseballový stadion bezdotykově. Systém "Go Ahead Entry" využívá kamery s umělou inteligencí (AI) k ověření skutečných držitelů vstupenek, což znamená, že fanoušci nemusí fyzicky skenovat čárkový kód na papírové vstupence nebo na svém chytrém telefonu.

Fanoušci starší 18 let se mohou do systému zaregistrovat pořízením fotografie pomocí speciální mobilní aplikace. Fotografie je poté uložena jako jedinečný číselný token, než je vymazána, přičemž údaje jsou izolovány od jakéhokoli jiného druhu bezpečnostního nebo monitorovacího systému, aby se zmenšily obavy ze sledování a chránilo se soukromí těchto osob.

MLB na tomto projektu pracuje již více než dva roky, pilotní program bude zaveden na stadionu Philadelphia. Jedním z důvodů, proč byl vybrán Citizens Bank Park, je skutečnost, že tým již používá technologii Evolv, která využívá snímače umělé inteligence k provádění bezpečnostních kontrol, aniž by fanoušci museli před kontrolou vyndávat mobilní telefony, klíče a peněženky a aniž by se musely provádět individuální kontroly pomocí detektorů kovů. Kombinace obou systémů znamená, že fanoušek může jít z ulice rovnou na své místo, aniž by musel cokoli vytahovat z kapes. 

Pro baseballový tým tato technologie znamená efektivnější spravování milionů vstupenek za sezónu. Kluby doufají, že pokročilejší biometrické technologie zvýší pravděpodobnost, že fanoušci navštíví další zápasy. Dlouhé fronty by totiž mohly fanoušky od nákupu vstupenek odradit. Pokud se pilotní projekt osvědčí, mohl by se rozšířit i do dalších stadionů. Několik z nich již používá systém rozpoznávání obličejů.