Zprávy

Move For The Planet na podporu udržitelných projektů

3. září 2023

Adidas představil novou iniciativu Move For The Planet, která má inspirovat lidi k větší tělesné aktivitě. Firma se zavázala, že v době mezi 1. a 12. červnem věnuje 1 euro na dobré účely za každých 10 minut aktivity, která se zaznamená na běžecké aplikaci Adidas platící pro 34 sportů. Závazek firmy je až do výše 1,5 milionů eur. 

Příspěvky budou sloužit k podpoře projektů na vzdělávání komunit v oblasti udržitelnosti pomocí sportu. Vhodnými sporty jsou běh, virtuální běh, plogging (kombinace běhu a sbírání odpadků), běh na běžeckém pásu, trailový běh, chůze, nordic walking, jízda na vozíku, trenažér, chůze, turistika, tenis, fotbal, golf, lezení po schodech, atletika, basketbal, stolní tenis, volejbal, squash, americký fotbal, házená, padel, baseball, plážový volejbal, ragby, kriket, frisbee, pozemní hokej, lakros, cyklistika, silniční cyklistika, horská kola a virtuální cyklistika.

Příspěvky budou směřovat na projekty v zemích, jako je Kolumbie, Řecko, Jihoafrická republika a Pákistán. Ať už se jedná o renovaci komunitního sportoviště z recyklovaných materiálů nebo o školení zaměřené na snižování plastového odpadu ve sportovních zařízeních, vybrané programy se zaměří na některá místa, která jsou nejvíce postižena dopady klimatických změn.