Zprávy

Na nizozemskou společnost Sports Unlimited Retail byl vyhlášen konkurz

2. února 2024

Podle oznámení, které se v prosinci objevilo na stránkách nizozemského maloobchodu Sprinter, byl na společnost Sports Unlimited Retail, mateřskou skupinu společností Perry Sport, Aktiesport a Sprinter Netherlands, vyhlášen konkurz. Firmu Sports Unlimited Retail se sídlem v Nizozemsku vlastní britská skupina JD Sports.

JD Sports koupil společnosti Perry Sport a Aktiesport v roce 2016. V červnu 2021 se JD Sports dohodl na prodeji obou nizozemských řetězců Aktiesport a Perry Sport skupině Iberian Sports Retail Group (ISRG), v níž tehdy firma držela kontrolní podíl 50,02 %, za 16,5 milionu liber (19,2 milionu eur). V červenci letošního roku však společnost JD Sports získala zbývající 49,98% podíl ve společnosti ISRG - jejíž součástí byla i společnost Sports Unlimited Retail - za celkovou hotovostní částku 500,1 milionu eur.

Sports Unlimited Retail provozuje 52 prodejen (23 poboček Sprinter, 12 Perry Sport a 17 Aktiesport) a zaměstnává přibližně 1 100 lidí. V posledních letech bylo mnoho prodejen uzavřeno nebo převedeno na Sprinter. Společnost International Sports Retail Group (ISRG) se rozhodla tehdy zaměřit na značku Sprinter a konsolidovat své aktivity v Nizozemsku do jedné značky.