Zprávy

Na Twitteru a Instagramu vede Adidas

27. května 2018

Podle výsledků analýzy společnost Brandwatch, která se týkala viditelnosti značek velkých firem v sociálních médiích, dosahuje nejlepších výsledků firma Adidas. Její logo bylo v dubnu 2018 na Instagramu a Twitteru sdíleno v počtu 6,66 milionů. Firma profitovala hlavně ze sponzoringu velkých sportovních klubů, které hrály zápasy Ligy mistrů. Kromě toho je logo Adidasu viditelné na přebalu videohry FIFA 18 výrobce EA Sports, kterou představuje Cristiano Ronaldo v dresu svého klubu Real Madrid. EA Sports je tradičně silně zastoupena na sociálních sítích.

Za značkou Adidas se v dubnu umístil Nike, jehož logo bylo sdíleno 5,13 milionkrát. Protože jím sponzorované týmy skončily v Lize mistrů již ve čtvrtfinále, dá se předpokládat, že jeho výsledky na sociálních sítích budou v květnu opět slabší. Ke škodě firmy Nike je, že Ronaldovi na výše jmenované hře nejsou vidět nohy, které nesou kopačky této značky.

Na třetím místě pomyslného žebříčku skončil Google (3,89 milionů sdílení), dále Emirates (2,82 milionů) a následuje firma Puma (2,72 milionů sdílení).