Zprávy

NBA a Rakuten uspořádají dva předsezónní zápasy v Japonsku

14. března 2019

Společnost Rakuten a National Basketball Association (NBA) oznámily, že v Japonsku se uskuteční před začátkem nové sezóny dva zápasy mezi Toronto Raptors a Houston Rockets. The NBA Japan Games 2019 Presented by Rakuten se uskuteční 8. a10. října 2019 v Saitama Super Arena. Celkově se bude jedna o 13. a 14. zápas v Japonsku.

Mezi lety 1990 a 2003 pořádala NBA 12 zápasů v Japonsku ve třech různých městech, které se konaly během sezóny. Letošní dva zápasy budou živě přenášeny v japonské televizi a do dalších  200 zemí.

Partnerství NBA a firmy Rakuten začalo v roce 2017, kdy se japonská společnost stala globálním marketingovým partnerem NBA a exkluzivním partnerem pro vysílání v Japonsku. Rakuten TV nabízí exkluzivní přenosy všech zápasů v sezóně 2018/19 v rámci předplaceného kanálu Raakuten NBA Special. Navíc Rakuten provozuje tzv. NBA Zone, prodej reklamních předmětů NBA a jejích týmů. Zboží NBA je možno v Japonsku koupit i ve 180 speciálních prodejnách Xebio nebo na oficiálním internetovém obchodě NBA. Kromě živých zápasů se v Japonsku pro fanoušky NBA koná i mnoho dalších akcí, NBA podporuje mnoho speciálních programů pro basketbalisty.

NBA provozuje čtyři profesionální basketbalové ligy - National Basketball Association, Women’s National Basketball Association, NBA G League a NBA 2K League. Prezentuje se ve 215 zemích světa, v 50 jazycích a její reklamní zboží se prodává ve více než 100 tisících prodejnách ve 100 zemí na 6 kontinentech. NBA vytvořilo jednu z největších sociálních komunit na světě s 1,5 miliardami fanoušků.