Zprávy

NBA bude hrát od sezóny 2021/22 s míči Wilson

30. května 2020

The National Basketball Association (NBA) bude od sezóny 2021/22 hrát s míči Wilson. Od roku 1983 až dosud se v této soutěži hrálo s míči Spalding. Před tím, v letech 1946-1983, to bylo poprvé s míči Wilson.

NBA uzavřela s Wilsonem víceleté globální partnerství, které pokrývá kromě mužské soutěže i zápasy ženské WNBA, ligu NBA G, esportový turnaj NBA 2K a basketbalovou africkou ligu BAL. Ve smlouvě je také zahrnuto používání míčů Wilson pro WNBA až od roku 2022. Další podmínky ani délka trvání smlouvy nebyly zveřejněny.

Tato dohoda je pro NBA druhou velkou komerční smlouvou, kterou uzavřela od přerušení sezóny kvůli koronaviru. První smlouvu uzavřela s Microsoftem a týká se streamovací direct-to-consumer platformy Azure. Microsoft se tak stal oficiálním technologickým partnerem ligy, oficiální partnerem pro umělou inteligenci, cloudy a laptopy lig NBA, ženské WNBA, ligy NBA G a USA Basketball s platností od sezóny 2020/21.

Platforma má přinést nový obsah 1,8 miliardě fanoušků na sociálních sítích. Microsoft se také stane partnerem draftu NBA, letní ligy MGM Resorts NBA a vyhlášení All-Star týmů lig NBA a WNBA.