Zprávy

NBA zvýšila sledovanost na sociálních i digitálních platformách

26. června 2023

Basketbalová liga NBA dosáhla během základní části sezóny 2022/23 rekordního zapojení na svých sociálních a digitálních platformách. Jednalo se o 32 miliard zhlédnutých videí na účtech NBA a sociálních médií souvisejících s NBA, což je meziročně o 10 % více. 

NBA získala 14 milionů nových příznivců, přičemž mezinárodní fanoušci tvoří více než 70 % příznivců ligy na sociálních sítích. 50 % ze všech sledujících na sociálních sítích tvoří lidé ve věku 25 let a mladší. NBA je se 78 miliony sledujících osmou nejsledovanější značkou na Instagramu a v letošní sezóně vygenerovala více než 13 miliard zhlédnutých videí - více než jakýkoli jiný účet na této platformě.

Kanál NBA na YouTube se stal prvním účtem profesionální sportovní ligy, který na této platformě překročil 20 milionů odběratelů a 12 miliard zhlédnutí videí. Každých 90 dní dosáhla NBA na YouTube více než 75 milionů unikátních diváků, kteří v průměru sledovali více než 35 minut obsahu.

Zápasy na stanicích ABC, ESPN a TNT sledovalo v průměru 1,6 milionu diváků. Jednalo se v průměru o 43 minut, což je zatím nejdelší doba sledování. Podíl zápasů NBA na regionálních sportovních stanicích se zvýšil o 17 %.