Zprávy

Nejdigitálnější prodejna Adidasu je v Londýně

23. listopadu 2019

S otevřením nové vlajkové prodejny LDN na londýnské ulici Oxford Street vytváří Adidas nová měřítka pro kamenné prodejny a digitální maloobchod. Digitalizace patří k hlavním cílům koncernu a právě v londýnské prodejně firma ukazuje, jak si Adidas digitalizaci kamenné prodejny a spojení online a offline byznysu představuje.

Podle zástupců firmy se jedná u LDN o místo kreativity a inovací, které reprezentuje to nejlepší, co značka nabízí. Prodejna na čtyřech poschodích disponuje více než stovkou digitálních touchpointů, které jsou všechny poháněné ekoenergií. Díky těmto touchpointům je zákazník pozván k procesu, při kterém uplatní vlastní kreativitu.

Přízemí je vybaveno LED monitory a měnící se podlahou, tzv. MakerLab nabízí personalizaci produktů, má se zde konat také mnoho akcí. Do zkušebních kabinek jsou zabudována interaktivní zrcadla s technologií RFID. Produkty, které si zákazník do kabinky vezme s sebou, jsou okamžitě rozeznány a zákazník k nim dostane další informace, nabídnuty jsou mu i další velikosti a barvy. K dispozici je rovněž služba provádějící úpravy textilních výrobků.

Dalším lákadlem prodejny je propojení kamenného obchodu s aplikací Adidas a funkcí Bring It to Me. Zákazník si produkty přes aplikaci naskenuje, zjistí, zda je výrobek k dispozici, v jaké velikosti a může produkt okamžitě koupit. Přes aplikaci je možno také zamluvit termíny u služby Crep Protect pro čištění sportovní obuvi, nebo v Running Lab otestovat produkty běžeckého sortimentu.

Londýnskou prodejnu dělá exkluzivním i nabídka speciálních produktů navržených pouze pro tento obchod. Návštěvníci mohou také obdivovat v každém poschodí originální umělecká díla londýnských umělců. Rozmanitost města odráží také tým prodejny, který mluví celkem 31 cizími jazyky.