Zprávy

Nejlépe placené sportovkyně světa

25. ledna 2019

Tenistky tvoří dle Forbes většinu ze skupiny nejlépe placených sportovkyň. Podle údajů za sezónu 2017/18 vévodí tomuto žebříčku již třetím rokem Serena Williams. Ta si za poslední rok (do června) vydělala za své výhry 62 tisíc dolarů, dostala ovšem 18,1 milionů dolarů od svých sponzorů. Tyto příjmy jsou dvojnásobkem toho, co dostávají jiné sportovkyně.

Na druhém místě žebříčku je Caroline Wozniacki s celkovými výdělky 13 milionů dolarů. Třetí místo obsadila Sloane Stephens s příjmem 11,2 milionů dolarů, následovaná španělskou tenistkou Garbine Muguruzaovou (11 milionů dolarů) a ruskou sportovkyní Marií Šarapovovou, která si ve jmenované sezóně vydělala 10, 5 milionů dolarů.

Jedinými dvěma sportovkyněmi, které nepocházejí z tenisového prostředí a dostaly se do top 10, jsou indická hráčka badmintonu P.V. Sindhu s výdělkem 8,5 milionu dolarů a automobilová závodnice Danica Patrick. Ta i přes ukončenou kariéru vydělala 7,5 milionů dolarů. Jmenované sportovkyně obsadily sedmé, respektive deváté místo.