Zprávy

Nejsledovanější sportovní federace na sociálních sítích

10. března 2023

Mezinárodní kriketový výbor ICC je nejsledovanější sportovní federací na sociálních sítích. Podle studie společnosti BCW Sports má tato federace na Instagramu, Facebooku, Twitteru, TikToku a kanále YouTube kolem 92,2 milionů fanoušků. Meziročně se její sledovanost zvýšila o 16 %. Má stále obrovský náskok před druhou nejvíce sledovanou federací, což je FIFA, s počtem 51,4milionů fanoušků. Třetí místo pomyslného žebříčku obsadila basketbalová Fiba s 15,5 miliony, následovaná Volleyball World s 12,5 miliony. Na pátém místě je World Athletics s 9,9 miliony lidí. 

Nejvyššího meziročního růstu dosáhla volejbalová federace, kde tento rozdíl činí 35 %. Poprvé se do pořadí nejlepších desíti dostala Mezinárodní automobilová federace FIA s 3,7 miliony fanoušků. Největší propad zaznamenala teqballová federace FITEQ s poklesem o 46 % na 3,4 milionů sledujících, které ji ale stále řadí na desáté místo žebříčku. Důvodem bylo, že FITEQ zrušila jeden ze svých účtů. 

Kriketová federace doufá, že tato studie ji pomůže v rozhodování o přijetí kriketu mezi disciplíny olympiády v roce 2028 v Los Angeles.