Zprávy

Nejúspěšnější biatlonistky z pohledu financí a fanoušků

18. prosince 2018

Již první závody letošního ročníku naznačily, která jména jim budou v ženské kategorii vévodit. Kromě Kaisy Mäkäräinen, Dorothey Wierer a Anastasii Kuzminové se čeká, jak se bude dařit německé závodnici Lauře Dahlmeierové.

Kaisa Mäkäräinen

Odměny v sezóně 2017/18: 131 000 eur                              

Počet fanoušků na Instagramu: 137 400

Sponzoři a dodavatelé  sportovního vybavení: Craft, Bliz, Leki, Anschütz, Fischer, Holmenkol, John Deere, Fischer, Joensuu, Fast, Polar

Kaisa Mäkäräinen se po úspěšné loňské sezóně, kterou zakončila titulem celkové vítězky Světového poháru, rozhodla  pro pokračování v biatlonové kariéře. A výsledky z dosavadních závodů v Pokljuce a v Hochfilzenu dokazují, že její rozhodnutí bylo i přes svůj „pokročilý“ věk 35 let správné. V kolotoči závodů Světového poháru je Kaisa již od roku 2005. Získala celkem šest medailí na mistrovstvích světa, třikrát se stala celkovou vítězkou hodnocení Světového poháru.


Dorothea Wierer

Odměny v sezóně 2017/18: 87 750 eur

Počet fanoušků na Instagramu: 285 400

Sponzoři a dodavatelé  sportovního vybavení: Anschütz, Rossignol, Loacker, Roeckl, Briko, Exel, Kappa, Rizzoli Cucine, Sportful, Falconeri, Audi, One Way, APT Livigno

Dorothea je nejúspěšnější biatlonistkou na Istagramu, oblíbená jsou i její bodyfitness videa na kanálu YouTube, která vznikla spolu s jejím sponzorem Loacker. Na co stále čeká, je větší individuální úspěch na biatlonovém kolbišti, i když se již několik let pohybuje na předních umístěních ve Světovém poháru. I letošní sezónu zahájila velmi dobře, bude tedy zdatnou soupeřkou zatím velmi úspěšné Kaisy Mäkäräinen.

Anastasia Kuzminová

Odměny v sezóně 2017/18: 142 000 eur

Počet fanoušků na Instagramu: 69 300

Sponzoři a dodavatelé  sportovního vybavení: Adidas, Exel, Anschütz, Fischer

Slovenka Anastasia Kuzminová se stala již třikrát olympijskou vítězkou. Do roku 2008 reprezentovala Rusko, od té doby nastupuje ve slovenských barvách.

 

Laura Dahlmeier

Odměny v sezóně 2017/18: 122 000 eur

Počet fanoušků na Instagramu: 129 000

Sponzoři a dodavatelé  sportovního vybavení: Adidas, Joka, Fischer, Viessmann, DKB, Kornspitz, AOK, Südtirol, OneWay, Osprey, Petzl, Bergwacht Bayern, Scott, Sponser

Laura Dahlmeier kvůli zdravotním problémům ještě nenastoupila k závodům Světového poháru, objevila se ale na závodech IBU Cupu. Je držitelkou dvou olympijských medailí, sedmi medailí z mistrovství světa a stala se jednou rovněž vítězkou celkového hodnocení Světového poháru.