Zprávy

Nejúspěšnější sportovní aplikace pro rok 2019

21. října 2019

Sportovní stremingová služba DAZN má sportovní aplikaci s nejlepšími ekonomickými výsledky pro rok 2019. K tomuto závěru došla firma Sensor Tower ve své každoroční zprávě o sportovních aplikacích.

DAZN se dostala na čelo žebříčku, který porovnává tržby v první polovině roku 2019, a meziročně si polepšila o jedno místo. Za ní se umístila aplikace ESPN, která si meziročně polepšila o pět míst, následovaná aplikací severoamerické baseballové ligy MLB – MLB At Bat, která žebříčku vévodila v posledních letech. Pořadí od 4. místa obsadily aplikace NBA, onX Hunt, UFC a GameChanger. Do top 10 se dostala také čínská sportovní aplikace Tencent Sports, která se umístila na osmém místě a první desítku nejúspěšnějších uzavírají Eurosport Player a NHL.

Přesné údaje o tržbách studie nezmiňuje, ale podle Sensor Tower byly tržby aplikace DAZN meziročně o 950 % vyšší. Jen za květen aplikace vygenerovala 11,5 milionů dolarů.

Obecně jsou aplikace podle studie na vzestupu. Čisté tržby překonaly za třetí čtvrtletí účetního roku 100 milionů dolarů. Studie počítá do budoucna i nadále s rostoucími tržbami. Pro rok 2020 počítá s tržbami 435 milionů dolarů, pro rok 2023 dokonce s obratem 671 milionů dolarů. Největší profit s podílem 74 % má Apple Store, na důležitosti získává i Google Play Store.