Zprávy

Největší hvězdy MS ve fotbale: Cristiano Ronaldo

22. června 2018

Tato megahvězda současného fotbalu je jedním z nejlépe placených sportovců planety. K jeho nejštědřejším sponzorům patří Nike, Tag Heuer nebo Herbalife Nutrition. Nike fotbalistovi věnuje ročně 25 milionů eur, také u něj se mluví o smlouvě platné do konce života. K dalším sponzorům patří Pestana Hotel Group, Clear Paris, Pokerstars.com nebo Abbott. Firmy vědí přesně, proč fotbalistu sponzorují. Jen jeho dosah na sociálních sítích je obrovský. Podle Forbes má každý jeho post hodnotu 1,5 milionu eur. Na Instagramu má 127 milionů sledovatelů, na Facebooku ho sleduje 122 milionů lidí, počet jeho fanoušků na Twitteru je 73 milionů.

V současnosti se jedná o tom, zda zůstane v klubu Real Madrid nebo začne hrát za jiný tým. Nejčastěji se mluví o francouzském PSG. Každopádně by mu obě varianty přinesly rekordní výdělky. Například 50 milionů eur čistého, které požaduje za svoje setrvání v Realu, by mu opět vynesly titul nejlépe placeného fotbalisty světa. Dosud vydělával „jen“  21milionů. Jeho celkové příjmy se odhadují na 350 milionů eur.

Další velké peníze vydělávají Ronaldovi jeho firmy patřící pod značku CR7. Sedmička je jeho magické číslo. Proto se také nechal slyšet, že by chtěl získat sedm Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa (je majitelem pěti) a mít sedm dětí. Zatím má čtyři. Celkem je držitelem 25 velkých titulů, mezi nimi pěti titulů z Ligy mistrů.