Zprávy

Největší hvězdy MS ve fotbale: Lionel Messi

20. června 2018

Podle časopisu Forbes je Messi „až“ na třetím místě nejlépe placených světových sportovců. Své výdělky ale vylepšil před rokem dvěma novými smlouvami. První se týkala prodloužení spolupráce s FC Barcelona, druhá zhodnocení jeho osobnostních práv, které mu přinesou 100 milionů eur ročně.

Do konce sezóny 2020/21 má Messi pobírat pevnou roční částku 71 053 846 eur. K tomu se připočítávají bonusy 63,5 milionů eur a tzv. věrnostní prémie přes 70 milionů eur. Za mistrovské tituly dostává další miliony. Za každou hrací minutu dostane Messi podle France Football 25 tisíc eur.

K jeho největším a nejvěrnějším sponzorům patří Adidas. Jejich smlouva má údajně doživotní platnost a hodnotu několika stovek milionů eur. Reklamu dělá i dalším značkám, mimo jiné například Huawei, Gatorade, Ooredoo, Lays, Expo 2020 Dubai, Mastercard, Pepsi, Hawkers a Mengniu Group. Každopádně se tento fotbalista s 90 miliony příznivců na Instagramu svým sponzorům vyplatí, s FC Barcelona získal 32 vítězných pohárů, čtyřikrát titul v Lize mistrů, pětkrát vyhrál ocenění Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

S Argentinou se stal juniorským mistrem světa a olympijským vítězem. Chybí mu pouze titul mistra světa a Messi se nechal slyšet, že šampionát v Rusku je možná poslední šancí na jeho získání.