Zprávy

Největší hvězdy MS ve fotbale: Neymar

27. června 2018

Neymar je držitelem rekordu za přestupovou částku. Jeho transfer z FC Barcelona do klubu Paris St. Germain za 222 milionů eur se stal nejdražším v historii fotbalu. Na probíhajícím mistrovství je oporou a hlavní hvězdou brazilské reprezentace.

V pařížském klubu tento fotbalista vydělává 36,84 milionů eur ročně. Podle zákulisních informací požaduje od vedení klubu roční plat ve výši 60 milionů eur na dalších pět let. Jednat se prý má o jakési „bolestné“ za faul, kvůli kterému nemohl několik týdnů hrát a za to, že se v prvních měsících pobytu necítil v Paříži dobře.

Na šampionátu chce Neymar vystoupit ze stínu slavnějších fotbalistů – Messiho a Ronalda. Zároveň tím zvýšit zájem o svou osobu u španělských klubů, které prý pracují na jeho návratu zpět do Španělska. Real Madrid by chtěl útočníka získat za 250 milionů eur, v úvahu připadá i výměna za Cristiana Ronalda.

Ke sponzorům Neymara patří společnosti Nike, Red Bull, Gillette, Gaga Milano, Beats by dre, Replay a Heliar. Díky nim si ke svým 150 milionům eur ročně platu a prémiím přijde ještě na dalších 25 milionů. Neymar přízeň sponzorů oplácí svými reklamními posty na sociálních sítích.  Na Instagramu tohoto hráče sleduje 93,5 milionů lidí, na Facebooku má 60 milionů příznivců, jeho Twitter  sleduje 40 milionů fanoušků.