Zprávy

Největší lyžařská střediska na Slovensku mírně zvýší ceny

Lyžařská střediska ve Vysokých a Nízkých Tatrách mírně zvýší pro nadcházející sezónu ceny skipasů. Například za jednodenní skipas v Jasné u Liptovského Mikuláše zaplatí dospělý lyžař v hlavní sezóně 39 eur, což je o jedno euro více než loni. Cena 6denního skipasu zůstala na 199 eurech.

Denní skipas v Tatranské Lomnici a na Štrbském Plesu bude v hlavní sezóně (26. 12. – 19. 3.) o dvě eura dražší a vyjde lyžaře na 35 eur. Za šestidenní permanentku zaplatí návštěvníci 179 eur, v předcházející sezóně to bylo 174 eur.

Jmenovaná střediska provozuje společnost Tatry mountain resorts (TMR), která hlavně v minulých letech investovala do jejich modernizace. Společnost poskytuje v rámci svého věrnostního programu TMR lyžařům slevu při nákupu skipasů přes internet. Pro aktivní lyžaře nabízí TMR do konce října sezónní skipas, který vyjde dospělého na 249 eur. Skipas s možností lyžovat i v krkonošském Špindlerově Mlýně stojí na celou sezónu 299 eur.

Ceny pro nadcházející sezónu nezvýšily všechny areály, například na Donovalech bude skipas stát stejně jako v předcházející sezóně, tedy 26 eur.