Zprávy

Největší nabídka sportovních potřeb ve Švýcarsku

2. července 2018

Jako největší prodejce sportovního zboží s nejširším sortimentem se ve Švýcarsku prezentuje firma Galaxus. Tento internetový prodejce nabízí kolem 150 tisíc produktů, nabídka se denně rozšiřuje. Nejvíce je zastoupena kategorie oblečení – 60 tisíc druhů a sportovní obuv – téměř 20 tisíc druhů.

Na tomto portálu nabízí Galaxus své zboží, zároveň tam mohou prodávat zboží i další obchodníci. V poslední době se připojil například Ochsner Sport nebo běžecký specialista Taurus. Pro zahraniční prodejce je to dobrá možnost, jak představit svůj sortiment švýcarským zákazníkům, kterých má Galaxus přes milion.

Kromě sportovního nabízí firma i zboží z dalších segmentů, udává, že jeho nabídka čítá celkem kolem 1,8 milionů druhů zboží. Kolem Vánoc se rozšiřuje až na tři miliony druhů zboží.

Firma vznikla v roce 2001 jako Nägeli Trading & Co. Založili ji Florian Teuteberg, Oliver Herren a Marcel Dobler. Tehdy provozovali internetový obchod Digitec.ch s počítači a zábavní elektronikou. Galaxus funguje od roku 2012. Od roku 2015 provozuje i deset kamenných prodejen pod názvem  Digitec Galaxus AG v západní části Švýcarska.

Firma zaměstnává více než tisíc lidí a v roce 2017 utržila 754 milionů eur, což znamená meziročně o 19% více. V letošním roce firma plánuje expanzi do Německa.