Zprávy

Nejzajímavější sportovní obchody otevřené v roce 2017 – část 1.

18. prosince 2017

V době digitalizace je význam bezprostředního zážitku z kamenné prodejny čím dál tím důležitější. To je vidět i na prodejnách, které byly otevřeny během letošního roku. Mnoho z nich se snaží o jedinečnou a nezaměnitelnou podobu svého designu a ví, že to hraje čím dál tím významnější roli. Prodejna má inspirovat, vzbudit emoce a nebýt jen místem nákupu. Nákup se stává vedlejší záležitostí. Přinášíme vám přehled nejzajímavějších sportovních  obchodů, které byly otevřeny v roce 2017.

Obchod s obuví Just Play ve Veroně

Just Play je novým řetězcem se sportovním zbožím pro děti mezi 4 a 14 lety. První obchod  vznikl ve spolupráci s firmou Nike a byl otevřen v březnu ve Veroně v novém nákupním centru Adigeo. Prodávají se zde značky Nike, Converse, Hurley a Jordan. Prodejna má za cíl plnit náročné požadavky dětských zákazníků a nabídnout jim místo, kde si mohou hrát a sportovat. Zaintegrováno je samozřejmě i mnoho digitálních prvků, zajištěna je konektivita a k dispozici je mnoho multimediálních technologií. Uprostřed prodejny je „strom“ tabletů a monitorů, které ukazují produkty a které je možnou využít na hraní. Koncept prodejny vyvinulo Studio Aposteli.

Arc’teryx Flagship Store ve Vancouveru

Byl otevřen v červnu letošního roku v kanadském Vancouveru, který je i zároveň sídlem značky Arc´teryx. Prodejna má plochu 300 m² a její design je tvořen rustikálním dřevem a betonem. V sortimentu najdou zákazníci kromě vybavení značky Arc´teryx také vysoce technické řady oblečení pro muže značky Veilance, které je určeno do města a prodává se pouze v několika málo vybraných obchodech s módou. Prodejna nabízí také tzv. Repair Bar a Community Space, kde se ukazují aktuální informace pro horolezce.

Asics Flagship Store v Londýně

Jedná se o největší obchod firmy Asics otevřený v letošním roce. Sídlí na londýnské Regent Street a je prvním obchodem, který prodává všechny značky patřící pod Asics – tedy Asics, Asics Tiger, Onitsuka Tiger a Haglöfs. K jeho zajímavostem patří instalace živých rostlin na stropech prodejny, šťávový bar zdarma a také DJ pult. Prodejna nabízí také mnoho technických vychytávek – analýzy běhu, dodávání obuvi robotem a robota rovněž za výlohou. Prodejna se rozkládá na ploše 840 m² a patří do řady mnoha nových prodejen Asics. Důvodem masivního otevírání je 18procentní nárůst tržeb ve značkových obchodech firmy. V příštích třech letech plánuje firma zvýšení počtu vlastních prodejen v regionu EMEA (Evropa, Střední východ, Afrika) z 26 na 140.