Zprávy

Nejzajímavější sportovní obchody otevřené v roce 2017 – část III.

29. prosince 2017

Poslední část, ve které představujeme nejzajímavější sportovní prodejny otevřené v letošním roce.

Outsiders Store, Liverpool

Tento v říjnu otevřený obchod nacházející se v ulici Slater Street se zaměřuje na skupinu tzv. městských příznivců outdooru. Nabízí rovněž pracovní módu, doplňky a kempingové vybavení. Design obchodu je inspirován hippie kulturou, ale s použitím moderních materiálů a špičkovým zpracováním. V interiéru je použito světlé dřevo, na ozdobu bílých stěn sítotisk. Majitelé kladli důraz na obnovitelnost použitého vybavení, proto mohou být např. policové systémy lehce modifikovány a na jejich výrobu byly použity recyklované materiály. O design prodejny se postaraly agentury WDC Creative, Quantum4 a kreativní tým obchodu Outsiders Store.

Intersport Future Store, Berlín

Prodejna Intersportu otevřená v říjnu v nákupním centru Alexa je plně digitalizovaná. Díky virtuální realitě se mohou zákaznící plně „ponořit“ do nejrůznějších sportů a vybírat si pomocí dotykových obrazovek z nepřeberného množství zboží. Tzv. zázračná zrcadla „Magic Mirrors“ navíc umožní zavolat pracovníky obchodu do části, kde si zboží zákazníci zkouší. Použít mohou také 3D scannovou technologii, která pomůže s výběrem vhodné obuvi. Hlavními barvami obchodu jsou červená a modrá.

Vèlo7, Poznaň

Vèlo7 bylo založeno cyklistickými nadšenci, kteří chtěli sdílet svou vášeň s ostatními. Proto otevřeli v září prodejnu Vèlo7 nabízející kvalitní kola. V multifunkčním prostoru se nachází kromě prodejny i servis a dílna. Půdorys prodejny je ve tvaru kola, centrum tvoří náboj kola, jednotlivé zóny jsou postaveny jako paprsky. O design prodejny se postarala architektonická kancelář mode:lina architekci.

Sport Förg, Friedberg

Tato prodejna o ploše kolem 5000 m² byla otevřena na konci září v areálu Segmüller ve Friedbergu u Augsburgu. Cílem majitelů bylo od počátku provozovat nekonvenční sportovní prodejnu, která nebude vypadat jako běžné sportovní obchody. Sportovní duch prochází celým prostorem. Na stěně se vyjímá nápis: Máš vůli? My k tomu máme zboží.

Konceptu prodejny od agentury Konrad Knoblauch dominují sport a pohyb. Jednotlivá oddělení jsou označena velkými figurami stvořenými jako 3D puzzle z dřevěných dílů. Do dětského oddělení vede velká klouzačka. Schodiště slouží i jako místo k sezení a speciálním akcím, nabízí se zde i velký prostor pro dekorace. Pro fanoušky moderních technologií připravila prodejna interaktivní lyžařský simulátor, integrované sportovní studio, moderní zařízení na měření nohou a testovací stanici pro turistickou obuv.

The North Face Urban Exploration Store, Berlín

V této prodejně prezentuje značka nový prodejní koncept. Místo outdoorového vybavení zde nabízí firma výhradně městské lifestylové kolekce a výrobky vzniklé spoluprací s jinými značkami. V nabídce je rovněž japonská kolekce „Black Series“, která se na evropském kontinentu dá sehnat pouze v tomto obchodě. Prodejna byla otevřena na začátku listopadu a je druhou svého druhu v Evropě. První evropský Urban Exploration Store byl otevřen v Londýně. Další prodejny se stejným konceptem ve světě jsou v Pekingu, Hongkongu, Tchajpeji a Šanghaji.