Zprávy

Německá pobočka Nike bude sídlit v Berlíně

4. září 2018

Americký koncern Nike přemísťuje svou německou centrálu z Frankfurtu do Berlína. Ve Frankfurtu se nacházelo finanční, personální a IT oddělení spolu s distribucí, v Berlíně měla dosud firma Nike showroom a dvě kanceláře, ve kterých se pracovalo hlavně v oblasti marketingu. V Berlíně vznikne ještě jedna kancelář umístěná mezi ZOO a ulici Kurfürstendamm. Aktuálně se přesun týká 70 pracovníků, dalších 110 následuje příští rok. Nedaleko od nové kanceláře je i Berlínský Nike Store a Nike Training Club Studio. Z Frankfurtu se přestěhuje i showroom, který se však přemístí do Mainhausenu. Nike přestane provozovat showroomy v Curychu, Mnichově a Düsseldorfu.

Zároveň se mluví v souvislosti s Berlínem o vzniku pobočky, která bude mít na starosti část Evropy. Kde přesně bude nové sídlo firmy, které bude řídit i prodeje v Polsku, Česku, Chorvatsku, Maďarsku, Slovinsku a na Slovensku, se ještě neví.

Vedení evropské pobočky Nike považuje Berlín za kreativní město, místo mladých a sportovních lidí, kde se mísí mnoho kultur a na které se vážou spotřebitelské zájmy. Berlín je jedním z 12 nejdůležitějších měst pro prodej sortimentu firmy Nike, ve kterých firma plánuje prodat do roku 2020 až 80% svého zboží. Pět z těchto „klíčových“ měst leží v Evropě, kromě Berlína se jedná o Milán, Barcelonu, Londýn a Paříž. Tržby v regionech Evropa, Blízký Východ a Afrika se za poslední čtvrtletí zvýšily o 10% na 2,1 miliardy eur.