Zprávy

Netflix uzavřel dohodu s wrestlingovou společností

18. dubna 2024

Společnost Netflix se dohodla s WWE (World Wrestling Entertainmant) na desetileté smlouvě v hodnotě 5 miliard USD, díky které se od roku 2025 stane výhradním globálním vysílatelem pořadu Monday Night Raw. Jedná se o zdaleka největší investicí Netflixu do živého sportu a poprvé v jeho 31leté historii nebude Raw, tradičně považovaný za vlajkovou loď WWE, dostupný v běžné televizi. Desetiletá smlouva zahrnuje také mezinárodní vysílací práva na pořady Smackdown, Wrestlemania a další programy. 

Tato spolupráce nahrazuje stávající smlouvu se společností NBCUniversal v USA. Hodnota dosavadní spolupráce činila 250-260 milionů dolarů ročně. Smlouva mezi NBCUniversal a WWE skončí v říjnu 2024. Zatím není jasné, jak bude Raw vysílán v období mezi koncem této smlouvy a začátkem dohody s Netflixem, kterým je leden 2025.

Smlouva s Netflixem zahrnuje také mezinárodní práva na další pořady WWE a prémiové živé akce. To znamená, že na klíčových trzích, jako je Velká Británie, budou na této platformě k dispozici pořady Smackdown, NXT, původní obsah a hlavní show, jako je Wrestlemania a Royal Rumble, které fakticky nahradí WWE Network.