Zprávy

New Balance v roce 2023 navýšil tržby o 23 %

4. června 2023

New Balance v loňském roce celkově zvýšil roční tržby o 23 procent a dosáhl celosvětově 6,5 miliardy dolarů, což bylo podpořeno dvouciferným růstem a zvýšením tržního podílu na všech světových trzích. Skupina, která v současnosti čítá 350 smluvních sportovců a ambasadorů po celém světě, navíc v roce 2023 překročila roční tržby z prodeje oblečení ve výši 1 miliardy dolarů. 

New Balance hodlá v roce 2024 rozšířit svou globální působnost o 90 nových prodejen a 50 přestaveb, přičemž se zaměří na svůj nový designový koncept zaměřený na komunitu. Odhaduje se, že v roce 2023 bude 63 % zákazníků webu newbalance.com nových, uvedla společnost. 

V loňském roce skupina pokračovala v investicích do svých digitálních kanálů, kampaní značky a závazku k výrobě v USA. Ty zahrnovaly zahájení rozšiřování továrny ve městě Skowhegan ve státě Maine a zahájení provozu nové americké továrny v Londonderry ve státě New Hampshire. Kromě toho společnost New Balance v roce 2023 otevřela nové distribuční centrum poblíž Nashvillu ve státě Tennessee. Další nové iniciativy v roce 2024 se soustředí na oblast obnovitelných zdrojů energie a na rozvoj New Balance Reconsidered, nové platformy značky pro další prodej.