Zprávy

New Balance věnuje 10 milionů dolarů na nový institut sportovního vedení

12. ledna 2024

University of Massachusetts Boston (UMass Boston) oznámila, že společnost New Balance Athletics, Inc. se zavázala poskytnout 10 milionů dolarů na založení New Balance Institute for Innovative Leadership in Sport na univerzitě. Firma poskytne provozní prostředky na zahájení činnosti institutu. Institut se zaměří na provádění a publikování výzkumu v oblasti sportovního průmyslu. 

Nová investice navazuje na program New Balance Sport Leadership and Administration, který byl na UMass Boston založen v roce 2018 a podpořen darem ve výši 5 milionů dolarů. Od otevření tohoto programu na podzim 2019 se rozrostl na 127 studentů oboru vedení a správa sportu, přičemž dalších 34 studentů program již absolvovalo. Studenti absolvovali celkem 10 000 hodin stáží ve sportovním odvětví. Cílem nového institutu bude zvýšit počet studentů v akademickém programu na 200-300 ročně a rozšířit možnosti stáží a zaměstnání. Jakmile nový institut začne fungovat a rozroste se, UMass Boston zřídí laboratoře zaměřené na připravenost na povolání a certifikační program pro odborníky ve sportovním průmyslu.

UMass Boston je jedinou veřejnou výzkumnou univerzitou v Bostonu ve státě Massachusetts. Studuje zde přibližně 16 000 studentů. Společnost New Balance sídlí rovněž v Bostonu.