Zprávy

New Orleans dá Anthonymu Davisovi nejlepší smlouvu v NBA

Basketbalový tým New Orleans Pelicans si pojistil svého mladého hráče Anthonyho Davise pětiletou smlouvou na zhruba 145 milionů dolarů, která vstoupí v platnost za rok. Podle ESPN půjde o nejlukrativnější kontrakt v basketbalové NBA. Konkrétní suma bude známa až v příštím roce po určení nového platového stropu.

Davisovi, kterého si vedení New Orleans vybralo jako jedničku draftu v roce 2012, stále běží původní smlouva, jež s týmem při vstupu do zámořské ligy podepsal.

Talentovaný pivot je už ve 22 letech lídrem mužstva. Letos byl podruhé vybrán na Utkání hvězd NBA a byl také zvolen do nejlepší pětky soutěže. V uplynulém ročníku měl Davis v základní části průměr 24,4 bodu a 10,2 doskoku na zápas. Hlavně díky němu Pelicans postoupili po čtyřech letech do play-off, kde vypadli hned v prvním kole s pozdějšími šampiony Golden State Warriors.

I přes své mládí je Davis olympijským šampionem z Londýna 2012 i mistrem světa ze Španělska 2014. A očekává se, že jeho hvězda bude stoupat také v příštích letech.

Zdroj: idnes.cz