Zprávy

NFL má nejvyšší příjmy ze sponzoringu

13. března 2023

Příjmy ze sponzoringu týmů NFL vzrostly v roce 2023 o 15 % na 2,35 miliardy dolarů, jak dokládá studie společnosti SponsorUnited. Na prvním místě se umístil Dallas Cowboys. Cincinnati Bengals, Cleveland Browns a Denver Broncos jsou nejlepšími týmy podle míry růstu příjmů ze sponzoringu.

Již sedmým rokem v řadě vede v počtu sponzorských smluv tým Jacksonville Jaguars, který jich uzavřel téměř 200, přestože má mezi týmy NFL nejmenší počet příznivců na sociálních sítích. Mezi hráči mají nejvíce smluv Travis Kelce z Kansas City Chiefs a volný hráč Isaac Rochell (25, resp. 27 smluv), což je nejvíce ze všech hráčů NFL v této sezóně.

Nejvíce smluv má Nike (36), následuje série Madden od EA (31), Verizon (30) a Bounty od Procter & Gamble (P&G) s 26 smlouvami. Série videoher Call of Duty má 20 individuálních sponzorských smluv, přestože nemá partnerství s ligou. Kategorie energetických nápojů zaznamenala meziroční nárůst smluv o 400 %. Kategorie oblečení a doplňků vzrostla o 48 procent

Kombinované výdaje deseti nejvýznamnějších kategorií NFL překonaly celkové příjmy ze sponzoringu baseballové ligy Major League Baseball (MLB), hokejové ligy (NHL), fotbalové ligy Major League Soccer (MLS) a basketbalové (NBA).