Zprávy

Nike otevřel prodejnu s novým konceptem

Společnost Nike otevřela v Šanghaji první prodejnu s novým konceptem - „House of Innovation”. Během podzimu má následovat otevření další takovéto prodejny v New Yorku. Nový koncept nabízí pohled do “zákulisí” značky, produkty na míru lokality, kde se obchod nabízí a samozřejmě digitální nakupování.

Šanghajská prodejna na ploše 3800 m², která se rozkládá na 4 podlažích, se nazývá Shanghai 001. Nabídka je zde “hyperlokální”. V prvním poschodí je tzv. Šanghaj shop, kde mohou zákazníci koupit produkty dostupné jen v Šanghaji. V nabídce dalších pater jsou exkluzivní styly a modely, ke kterým patří například obuv LeBron 16, Air Jordan 33 nebo nový model běžecké obuvi Pegasus Turbo. Nabídku doplňují speciální instalace v „Nike Arena”, v oddělení “Center Court” se konají různé workshopy, diskuse nebo je zde možné vyzkoušet produkty značky Nike pomocí digitální techniky. Nejvyšší patro tvoří tzv. „Nike Expert Studio” určené členům klubu NikePlus pro exkluzivní služby jako je například individuální designování obuvi.

Zahájení nového retailového konceptu je součástí strategie firmy Nike, která se soustředí na 12 klíčových měst a vyvíjí zde nové aktivity. Kromě Šanghaje patří k těmto místům také Los Angeles, Tokio, Peking, Soul a Mexico City, v Evropě jsou to pak Londýn, Milán, Barcelona, Paříž a Berlín. Tato města mají do roku 2020 vygenerovat přes 80% z plánovaného růstu celkových prodejů.