Zprávy

Nike slaví 30 let „Just do it“

23. února 2019

Výrobce sportovního zboží Nike připravil v rámci oslav 30 let od vzniku svého reklamního sloganu „Just do it“ novou globální kampaň. Je tvořena reklamními spoty, jejichž protagonisté si stojí a nakonec i prosadí své sny, své cíle, které ostatní vidí jako nerealistické až bláznivé.

Například v Itálii je ústřední postavou videa "Nulla Può Fermarci"  Beatrice Vio, italská šermířka upoutaná na invalidní vozík. Ta přišla v jedenácti letech o své končetiny, v roce 2015 a 2017 se stala mistryní světa,  v roce 2016 vyhrála zlato na paralympijských hrách. V reklamním spotu vypráví tato 21letá závodnice, jak uskutečnila svůj sen, ačkoliv tomu věřilo jen málo lidí. V reklamě vystupují i další ambasadorky značky – například fotbalistka Sara Gama, motokrosová závodnice Kiara Fontanesi nebo balerína Valentina Vernia.

V USA vznikl sport s kontroverzním hráčem amerického fotbalu Colinem Kaepernickem. Spot s názvem „Dream Crazy“ vzbudil velký ohlas a vyvolal debatu o tom, do jaké míry mohou značky sdělovat svůj postoj k velkým společensko-politickým tématům.