Zprávy

Nositelná technika firmy Under Armour

Nositelná elektronika se v posledních letech stává pro výrobce sportovního oblečení a vybavení velmi zajímavým artiklem. Under Armour je velkým příznivcem tohoto sortimentu a investuje do něj značné množství peněz. Od roku 2011 nabízí firma například tričko E39 se zabudovanými senzory, které poskytuje údaje o výkonu sportovců. Na úrovni prsní kosti je v tričku zabudována tzv. štěnice, což je malý kulatý počítač měřící puls, dechovou frekvenci, teplotu kůže a zrychlení. Všechna tato data ukládá nejen na čipu, ale odesílá je i pomocí bluetooth do počítačů trenérů.

Under Armour vyvinul technologii E39 spolu s firmou Zephyr. Ta vyrábí především senzory pro speciální jednotky americké armády a pro Národní úřad pro letectví NASA, kde senzory hlídají stav vojáků a astronautů. V roce 2010 hrály jejich senzory důležitou roli při získávání informací o zdravotním stavu 33 zasypaných chilských horníků.

Under Armour koupil za poslední roky tři různé aplikace v hodnotě 710 miliónů dolarů – tréninkovou aplikaci MapMyFitness, počítadlo kalorií a výživový program MyFitnessPal a v Evropě oblíbenou fitness aplikaci Endomondo.